Stadsgalerij Heerlen presenteert

15-12-2005
VEDUTE ¦ RUIMTELIJKE MANUSCRIPTEN
VADEMEN ¦ ARCHITECTURALE ONDERZOEKINGEN
LAAG ¦ FRANK HALMANS
van 22 januari t/m 26 maart 2006

Vanaf 22 januari presenteert de Stadsgalerij Heerlen twee samenhangende tentoonstellingen waarin het begrip ruimte in relatie tot de mens centraal staat: VEDUTE en VADEMEN. Met de presentatie van de Vedute-manuscripten en met het verstrekken van opdrachten aan acht beeldend kunstenaars – VADEMEN – wil de Stadsgalerij nieuwe impulsen geven aan het denken over ruimte en architectuur, waarbij de nadruk ligt op de wijze waarop ruimte subjectief ervaren wordt.
Gelijktijdig met VADEMEN en VEDUTE is, in de vitrine van het Glaspaleis, de tentoonstelling LAAG te zien met werk van Frank Halmans.

VEDUTE ¦ RUIMTELIJKE MANUSCRIPTEN
Uit de veelvormige en kleurrijke verzameling van Vedute heeft de Stadsgalerij Heerlen een selectie van ca.60 manuscripten gemaakt, waarin het concept ‘de mens als maat der dingen’ centraal staat. Ieder manuscript is in zichzelf een klein juweeltje.
De Vedute-manuscripten worden nu voor het eerst in museale context gepresenteerd. Het jonge architectenduo Maurer United Architects uit Maastricht zal de presentatie van de manuscripten op vernieuwende wijze vormgeven.

VADEMEN ¦ ARCHITECTURALE ONDERZOEKINGEN
Parallel aan de presentatie van de Vedute-manuscripten heeft de Stadsgalerij acht jonge beeldend kunstenaars uitgenodigd om, in de vorm van een installatie, een uitspraak te doen over de verhou-ding van de mens ín de ruimte. Zo krijgen zij de kans nieuw werk te realiseren en te presenteren, en de ontwikkeling van hun kunstenaarschap grensoverschrijdend (architectuur – ruimte – beeldende kunst) in te zetten.

Expositie Vedute, Stadsgalerij Heerlen