Museum Boijmans van Beuningen – Vedute Backstage

27-01-2015
t/m 31 mei 2015

Backstage gebeurt het en u mag erbij zijn. Terwijl het toneel gevuld is met de grote presentaties ‘In scene gezet’ en ‘La La La Human Steps’, vindt u in deze vitrines een intieme setting waar kunstenaars ons een kijkje bieden in hun manier van denken.

‘Out of the box’-denken lijkt in 1991 te zijn uitgevonden door de Stichting Vedute. Vanaf dat jaar vraagt deze stichting aan kunstenaars, architecten en vormgevers om voor hen een zogenaamd ‘ruimtelijk manuscript’ te maken: een driedimensionaal object dat het begrip ruimte visualiseert, maar dat tevens moet passen in een doos van 44 x 32 x 7 cm. Meer dan tweehonderd creatieve geesten hebben inmiddels aan deze opdracht voldaan. De mogelijkheden lijken nog lang niet uitgeput.

Test uw eigen vermogen om ‘out of the box’ te denken en kijk of u de gedachtegang van de makers van de hier getoonde zestien manuscripten kan volgen.

Tip
In de zomer wordt hier een nieuwe keuze Nederlandse en een Belgische ‘manuscripten’ getoond, geselecteerd ter gelegenheid van de gelijktijdige tentoonstelling Design Derby Nederland – België.