Collectie Stichting Vedute gaat digitaal

09-09-2010
Collectie Stichting Vedute gaat digitaal

Op zondag 26 september 2010 lanceert Stichting Vedute haar nieuwe website: www.vedute.nl. Tevens worden drie nieuwe ruimtelijke manuscripten getoond van beeldend kunstenaar Giny Vos, architectenduo Maurer United en ontwerpers Rens Muis, Pieter Vos / 75B.

Na ruim tien jaar verborgen te zijn geweest voor het grote publiek, is de collectie van 176 ruimtelijke manuscripten nu online te raadplegen. Voorzitter Alma Ploeger van Stichting Vedute toont zich verheugd over de digitale ontsluiting. “De bijzondere collectie kan nu worden gezien door veel meer mensen dan voorheen. Alle werken zijn op de website te openen en vanuit verschillende perspectieven te zien. Ook staan er filmpjes op, waarin makers hun werk speciaal voor de site weer onthullen”.
Voorafgaande aan de lancering zal Martijn Stevens een lezing geven. Martijn Stevens is universitair docent bij de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar de invloed van digitalisering op kunstmusea.

Op 26 september tonen tevens drie kunstenaars/ontwerpers hun nieuwe manuscript: Giny Vos, architecten Maurer United en grafisch ontwerpers 75B: Rens Muis & Pieter Vos. Zij werden uitgenodigd om in het kader van de digitalisering van de collectie een digitaal manuscript te maken.

www.vedute.nl: is een ontwerp van het Rotterdamse grafisch ontwerpbureau 75B en is technisch gerealiseerd door PMS72.

Lancering: locatie en aanvang: Aanvang: 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur. Auditorium Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, 3015 CX, Rotterdam, www.boijmans.nl

Websites ontwerpers nieuwe manuscripten
www.75B.nl / www.ginyvos.nl / www.MaurerUnited.com

De nieuwe website is tot stand gekomen mede dankzij subsidies van de Mondriaan Stichting en het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

0004 Rob Bloem, Peter de Rijk

0159 Milou van Ham