0204
04-03-2014
BOXED SHIBUYA
Asuna Segawa
, Student TU Delft landschap

Mensen willen graag domineren over het landschap. Wij nemen Shibuya – een bepaald gebied van hoge dichtheid met een groot bevolkingsaantaal in het centrum van Tokyo – als voorbeeld. Tokyo is een extreme stad, waar alle zorgen en prioriteiten gericht zijn op de economie. Mensen die Shibuya bezoeken zijn onder de indruk van de miljoenen reclameborden, de gloeiende neonverlichting  ‘s nachts  en de menigtes van duizenden mensen die dagelijks elkaar kruisen.

Voor de verstedelijking, rivieren doorkruisten de stad Tokyo. Shibuya is één van de gebieden waar die rivieren zijn bedekt door wegen en gebouwen. Het typische landschap van Shibuya is een vallei die het centrum van het gebied vormt. Deze vallei en die rivieren zijn er nog steeds. Subliminaal bepalen ze nog steeds het karakter van Shibuya, als een plaats die een menging van culturen, het prioriteren van economische aspecten, het investeren in nieuwe zaken en aankomende trends vertegenwoordigt.

Boxed Shibuya laat twee kanten van één karakter zien. Het iconische commerciele karakter en het natuurlijke primitieve karakter. Ze lijken verschillend en er is een bepaalde afstand tussen de twee. Echter, deze karakters zijn onderling verbonden in de stad.