0074
20-05-1996
ENTREE RVU
MVRDV (Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries), Duzan Doepel

Entree RVU ; studiemaquette,
schaal 1:63,7
Als onderdeel van de Net3 campus wordt het RVU -gebouw als een ‘koker’ in de steilste flank van de Hilversumse Heuvel geplaatst. Het dak functioneert daarmee als een openbaar balkon met zicht over de campus en het park. Via een gat in het midden van de koker betreedt men centraal het gebouw. Het interieur wordt gevormd door een grote getrapte werkzaal en een panoramisch venster naar het park. In deze zaal vinden verschillende kantoortypologieën hun plek. De overstek die de koker met de ondergrond maakt vormt een luifel waarin een drop-off voor de bezoekers, de luchtbehandelingskasten en de fietsenstalling zijn opgenomen. Maaiveld en plafond vormen samen een golvende samengeknepen ruimte als inleiding op het gebouw.
– MVRDV/DD (Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries) met Duzan Doepel

www.mvrdv.nl